Äldreomsorgen erbjuds gratis anhörigstöd i Corona-tider

DigiCare erbjuder nu äldreomsorgen och andra verksamheter inom vård och omsorg att fritt använda DigiCare Anhörigstöd under hela våren och sommaren. Syftet är att hjälpa till att möta behovet av andra kontaktvägar när t.ex. äldreboenden inför besöksförbud.

DigiCare Anhörigstöd är en app för bättre kontakt mellan anhöriga, personal och brukare, t.ex. äldre. Erbjudandet har tagits fram i dialog med lokala anhörigföreningar.

Läs mer nedan.

Äldre med underliggande sjukdomar tillhör den främsta riskgruppen för Coronaviruset COVID-19. Allt fler äldreboenden inför nu besöksförbud och andra restriktioner. Utmaningarna är stora för alla verksamheter inom vård och omsorg.

– En anhörig, t.ex. make/maka eller barn och barnbarn, som regelbundet besökt sin närstående, kan inte längre ha samma nära kontakt som tidigare. Detta kan vara både stressande och skapa otrygghet för alla inblandade. För personalen betyder det att man måste försöka hitta nya vägar för att upprätthålla kontakten med anhöriga.

DigiCare Anhörigstöd är en app för att förbättra kontakten mellan anhöriga, personal och brukare. Appen är uppbyggd av ett antal valbara moduler för kommunikation med sekretess.

Verksamheter inom vård och omsorg, både offentliga och privata, som ser att DigiCare Anhörigstöd skulle vara ett hjälpmedel erbjuds nu att använda produkten helt gratis och utan några förbindelser till och med augusti. Om det skulle vara aktuellt kan perioden förlängas ytterligare.

Ingen installation eller liknande krävs utan anhöriga, brukare och personal registreras och laddar sedan ner appen. Stöd för bland annat GDPR och samtycken från brukare finns. Anhöriga loggar in säkert med BankID.

Verksamheter som är intresserade kan kontakta Max Flodén på 0705-116 117 eller [email protected]. Anhörigföreningar eller liknande organisationer som vill ansluta till samarbetet välkomnas också.

Mer information om DigiCare finns på www.DigiCareApp.com. Intresserade kan ladda ner och testa appen i en demo-version, sök efter DigiCare Anhörigstöd i Apple App Store eller Google Play och logga in med BankID.

Läs om vad personal och anhöriga tycker om DigiCare Anhörigstöd

4 Comments on “Äldreomsorgen erbjuds gratis anhörigstöd i Corona-tider”

 1. Hej!
  Finns det ngt alternativ för enbart anhöriga och äldre? Är ett gäng barn som har våra äldre föräldrar i Västergötland. Vi bor själva i Sthlm.
  Vänligen
  Ann-Louise

  1. Hej Ann-Louise!

   Vi håller på att titta på vilka funktioner som skulle kunna utvecklas just för kontakten mellan äldre och anhöriga. Du får gärna komma med förslag på vad du skulle vilja ha för funktioner. Antingen med en kommentar här eller mejla mig direkt på [email protected]

   Mvh Max

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *