Nyhetsbrev: Än är det sommar! (enligt vissa)

Det här är ett utdrag från vårt senaste nyhetsbrev om välfärdsteknik, ehälsa och digitalisering inom vård och omsorg. Klicka på länkarna nedan för att läsa hela eller prenumerera.

Läs hela nyhetsbrevet

Prenumerera på kommande nyhetsbrev

Mitt sätt för att hålla kvar semesterkänslan: Förnekelse.

Jag vägrar helt enkelt att ge upp tanken att det fortfarande är sommar. Åtminstone förrän det är oktober. Shortsen är på, men kanske med en tjockare tröja än vanligt.

Regnar det, tänker jag ”Det var ett rejält sommarregn”. Är det kallt tänker jag ”Solen kommer nog tillbaka imorgon, då kanske man kan gå till stranden”. Och så vidare.

Det här har jag hållit på med i ganska många år nu och jag tycker att det fungerar bra för mig. Men jag har märkt att en del i min omgivning blir väldigt provocerade. Inte minst mina barn som inte alls uppskattar att höra ”Det är ju sommar” i alla möjliga och omöjliga situationer. Och som t.ex.inte vill äta frukost utomhus när det är under 20 grader (där har jag fått ge med mig).

Men någon gång när september är över (tänk att vi fortfarande har en hel månad kvar där sommaren faktiskt kan komma tillbaka på riktigt!) så brukar jag ge upp och riktigt njuta av hösten med varma tröjor, alla färger på träden och varm soppa efter en promenad i kall, frisk luft.

Jag inbillar mig att jag njuter mer av hösten efter min förlängda sommar. Och så är det ju förstås ganska skönt att släppa det hårda förnekelse-arbetet och leva i nuet också.

Jag önskar jag dig en riktigt fin fortsatt sommar, åtminstone fram till oktober! ☀️

Max Flodén /  DigiCare

P.s. Den här texten blev inte mycket om välfärdsteknik eller digitalisering, men läs vidare i nyhetsbrevet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *